Wie ben ik

In 2017 ben ik enthousiast gestart met mijn praktijk, naast mijn werk als Remedial Teacher en groepsleerkracht op de basisschool.

Dianne van Hulzen

Mijn naam is Dianne van Hulzen en ik woon met mijn man, Johan, in Emmen. We hebben 2 dochters die inmiddels op zichzelf wonen. In 1983 ben ik gestart in het basisonderwijs en heb op 3 scholen gewerkt. Ik heb ervaren hoe belangrijk het is dat kinderen succeservaringen opdoen, daar groeien ze van. Om kinderen nog beter te kunnen begeleiden ben ik gestart met de opleiding tot Remedial Teacher en sinds 2004 ben ik in de gelukkige omstandigheid dat ik binnen de basisschool kan werken als Remedial Teacher. Ik heb ervaring met het doen van onderzoek, het opzetten van plannen, het overleg en afstemmen met leerkrachten en het betrekken van ouders bij de begeleiding.

Gevolgde opleidingen

Ik ben lid van de Landelijke Beroepsvereniging voor Remedial Teachers (www.lbrt.nl). Om me verder te specialiseren heb ik de opleiding tot Dyslexiespecialist gevolgd en in 2015 heb ik de opleiding Behandelaar Dyscalculie met succes afgerond. Inmiddels heb ik de cursus Jamara rekenen gevolgd omdat ik kinderen wilde helpen die, ondanks alle inzet maar niet kwamen tot rekenen. Met deze kennis kan ik ook deze kinderen een stap verder helpen. Om up to date te blijven volg ik jaarlijks vakgerichte opleidingen/cursussen, o.a. via de LBRT.